مقالات تخصصی

ترکیبات قهوه، سدی در برابر دیابت نوع ۲

ترکیبات قهوه، سدی در برابر دیابت نوع۲

شاید با شنیدن اینکه قهوه‌ای که هر روز صبح با بی‌توجهی می‌نوشید شما را از ابتلا به دیابت نوع ۲ حفظ می‌کند، متعجب شوید! در مطالعه‌ای جدید دانشمندان بیان کردند، مصرف قهوه از ایجاد و پیشرفت بیماری دیابت نوع ۲ جلوگیری می‌کند. در ادامه بازیفا همراه باشید.

محققان دریافتند- cafestol، یک ترکیب زیست‌فعال در قهوه- با افزایش ترشح انسولین- باعث کاهش سطح قند ناشتا و بهبود حساسیت به انسولین در موش‌ها شده است. فریک بروستند، متخصص غدد درون‌ریز، استاد در دانشگاه آروش دانمارک، نتایج تحقیقات خود را در این زمینه، در مجله‌ی Natural Products منتشر کرد.

دیابت نوع دو به دلیل ناتوانی بدن در ترشح انسولین کافی یا استفاده از هورمون‌های موثر ایجاد می‌شود. در نتیجه میزان گلوکز خون خیلی افزایش می‌یابد.

به طور میانگین حدود ۳۰٫۳ میلیون نفر در ایالات متحده به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند. این نوع دیابت شایع‌ترین گونه‌ی دیابت بوده و حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد موارد افراد دیابتی مبتلا به نوع دو آن می‌باشند.

تحقیقاتی حاکی از تاثیر نوشیدن قهوه بر کنترل دیابت نوع ۲ وجود داشت. برخی از مطالعات این تاثیر را به کافئین موجود در قهوه ارتباط می‌دهند و بعضی دیگر معتقدند مواد تغییر یافته‌ای در قهوه جایگزین انسولین مورد نیاز بدن شده و از ایجاد دیابت پیشگیری می‌کنند.

تحقیقات اخیر میلبای و همکارانش، نظریه‌ی دوم را تایید کرده و پس از کشف cafestol در ترکیبات قهوه، به روی موش‌ها مورد آزمایش قرار دادند. نتایج نشان داد، موش‌های مبتلا به دیابت نوع ۲ با مصرف cafestol از سلامت جسمانی بهتری برخوردار بوده و علائم دیابت در آنها به طور چشمگیری بهبود یافته بود.

منبع:ترنجی 

درباره نویسنده

رضا گشتاسبی

ارسال نظر

3 + 7 =